alergator toamna
10 pasi pentru o toamna in forma
3 septembrie 2018
abs
Cum sa reduci grasimea abdominala: un plan complet pentru a-ti subtia talia
25 septembrie 2018

Ce face burpees atat de grele?


Burpees angajeaza intregul tau corp intr-un exercitiu cardio care foloseste mai multe miscari in forta.


Ce zici sa defalcam exercitiul in sine? (1)Genuflexiune. (2)Saritura cu sprijin pe palme si picioarele intinse spre inapoi. (3)Flotare (optional). (4)Saritura in pozitia de genuflexiune. (5)Saritura in inaltime. Repeta.

Ce anume le face grele? Burpees iti pune intregul corp in miscare. Gandeste-te la asta: cate exercitii care angajeaza intregul corp poti numi?

De ce mi se taie rasuflarea dupa un set de burpees?

Niciun exercitiu nu te face sa-ti doresti propriul rezervor de oxigen precum un set de burpees. De ce? Deoarece burpee este un exercitiu full-body inseamna ca intregul tau corp este incordat, creierul este focusat in a da comenzi palmelor sa te prinda, bratelor sa te sustina in timp ce-ti arunci picioarele spre inapoi, sa faci o flotare, sa te repuna in sprijin pe picioare...., bun, si acum "Sari!". Pilotul automat este dezactivat, facandu-va responsabili de inspiratie si expiratie.

Pentru aceia dintre noi care ne tinem respiratia in timp ce executam un exercitiu, STOP! Acesta este un obicei foarte prost care poate duce la lesin. Un instructor va va spune ca cel mai bun moment sa inspirati este atunci cand muschii sunt relaxati. Provocarea cu burpees este ca, singura data cand va simtiti relaxat e cand exercitiul s-a terminat! Muschii se contracta la fiecare dintre cele cinci puncte ale exercitiului: inainte de a ajunge la podea, pe podea, la flotare, la revenirea in genuflexiune si la saritura. Adaugam la asta faptul ca, dureaza aproximativ 6 secunde pentru ca o persoana obisnuita sa execute un burpee, iar sa finalizeze un set de 10 burpees inseamna un minut.

Cel mai bun moment sa inspiri este inainte de oricare noua pozitie a exercitiului. Inspira inainte de a atinge podeaua, expira cand aterizezi. Inspira inainte de a impinge din brate, expira cand le-ati impins. Inspira cand ajungi in picioare, expira cand sari in inaltime. Aterizati si inspirati in timp ce terminati exercitiul. 

Daca simti ca inima urmeaza sa-ti sara din piept, este normal, sa stii. Ritmul cardiac creste in timp ce executi burpees, lucru care imbunatateste pragul anaerob, consolidandu-va inima sa bata mai incet ca sa puteti lucra mai intens.  

De ce facem burpees?

Indiferent de programul ales, BodyFit sau HIIT, ma vei auzi strigand: "Burpees!". De ce? Facem acest exercitiu pentru ca este dificil. Este unul dintre cele mai grele exercitii dintr-un antrenament. As zice ca este si inaintea lui "jump squat".

Iubesti sa le urasti si totusi, cata satisfactie ai dupa ce le-ai terminat! Facem burpees pentru ca antreneaza intregul corp. Facem burpees pentru ca sunt grele. Si traspiram o tona! Potrivit Universitatii Harvard, o persoana de 57 kg poate arde 240 calorii in 30 minute facand burpees; o persoana de 70 kg poate arde aproximativ 300 calorii/30 minute; o persoana de 83 kg pana la 355 calorii/30 minute. 

Burpees ard calorii. Pentru un minut de burpees executate corect (majoritatea persoanelor pot face intre 10 si 20 de repetari), vei arde in medie 10 calorii. Ce inseamna asta?!

O felie de pizza pepperoni (298 calorii): 30 minute de burpees

Cheeseburger (423 calorii): 42 minutes de burpees

Cartofi prajiti Mc'Donalds portie medie (380 calorii): 38 minute de burpees

Jumatate de cana de inghetata de vanilie (230 calorii): 23 minute de burpees

Jumatate de ciocolata neagra (300 calorii): 30 minute de burpees

Un pahar de vin (115 calorii): 11 minute de burpees

O bere de 330 ml (150 calorii): 15 minute de burpees

O Coca-Cola de 330 ml (143 calorii): 14 minute de burpees

Red velvet cupcake (496 calorii): 50 minute burpees

Poate ca, in loc sa uram burpees, mai bine am uri caloriile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Apelează-mă instant pe WhatsApp.