Timpul de digestie al alimentelor
1 mai 2018Fese rotunde si ferme
17 mai 2018Nu există o definiție directă pentru „a manca curat „. Mai exact, a mananca curat nu este o dieta – este o alegere, un stil de viață. Alimentatia curata nu este un concept nou, el exista de ceva timp. Cei implicați în sănătate, fitness sau nutriție, practica „eat clean” de ani de zile .
Beneficii eat clean:
1. Eliminarea grasimii corporale
2. Scadere in greutate
3. Cresterea energiei
4. Ten curat
5. Par stralucitor
6. Somn odihnitor
7. Stare psihica pozitiva
A alege sa mananci „curat „, inseamna sa elimini toate alimentele procesate si aditivii suplimentari din dieta ta. Practic, alegi sa mananci alimente integrale, nerafinate. „Eat clean” inseamna sa mananci cat mai multe fructe și legume. Acestea trebuie sa fie cat mai bio – ideea este să stai departe de tot ce ar fi putea fi modificat genetic. Cumpara carne direct de la macelarie sau de la tara. Bucurați-vă de cerealele integrale: orezul brun, grau si alte cereale integrale. Va trebui să te obișnuiești cu citirea pe etichetele produselor alimentare. Doar pentru ca un produs mentioneaza de „cereale integrale ” nu înseamnă că este ceea ce cauti. Mananca mai putine ingrediente – încerca să nu cumperi produse cu cel mult 4-6 ingrediente în lista de ingrediente. De asemenea, asigura-te ca recunosti fiecare ingredient scris pe ambalaj. Dacă ingredientul scris nu se poate pronunța usor, nu ar trebui să-l introduci in organismul tau.
Cai simple pentru a reusi sa mananci curat:
1. Mananca mese frecvente si mici, de 5-6 ori pe zi pentru nivelul de zahar din sange si pentru a preveni foamea
2. Include carne slabă pentru proteina, glucide complexe si grasimi sanatoase pentru inima, la fiecare masa
3. Evita TOATE produsele procesate și / sau alimentele rafinate (zahăr, produse de patiserie, bomboane, faina alba, orez alb, etc)
4. Evita grasimile saturate
5. Evita sucurile bogate in calorii (soda, …chiar si cele cu indulcitori nenaturali) și alte băuturi care nu dau corpului tău nici o valoare nutritivă, ci doar o mulțime de calorii inutile
6. Evita bombele calorice, alimente care nu sunt nutritive (de exemplu, junk food)
7. Gateste-ti singur mesele
8. Bea cel puțin 8 pahare de apa pe zi